Noteer 18 november in je agenda en vergeet niet te stemmen!

Cees van Ekelenburg

Gemeentebelangen-Eemsdelta, Lijst 3, positie 2

Wie is Cees van Ekelenburg

Ik ben geboren op 7-4-1958 in Rotterdam. Mijn huidige woonplaats is Appingedam. In mijn vrije tijd hou ik mij bezig met verbouwen, lezen, muziek, reizen en gezellig samen zijn met vrienden.

 

Wie ben ik

Afgestudeerd aan de RUG als historicus met als bijvakken politicologie en sociale psychologie met lesbevoegdheid. Mijn studie heb ik grotendeels zelf betaald en heb in die tijd veel banen gehad. Tijdens mijn studie, samen met mijn partner, een eigen bedrijf gestart (Bar Meneer Jansen) een bedrijf wat nu 35 jaar bestaat. Naast het ondernemerschap veel bestuursfuncties vervult. Een kleine selectie: landelijk vice-voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland, plv. Bestuurslid van het Pensioenfonds Horeca en Catering, voorzitter Horeca Vereniging Appingedam (o.a. organisator van het Horeca Weekend Appingedam) en bestuurslid Marketing Stad Appingedam. Tevens ben ik meer dan 14 jaar raadslid en fractieleider in de gemeente Appingedam.

 

Waarom sta ik op de kandidatenlijst van Gemeentebelangen Eemsdelta

Na vele jaren als lid van een landelijke partij in Appingedam politiek actief te zijn geweest heb ik de overstap gemaakt naar  Gemeentebelangen Eemsdelta. Ik ben teleurgesteld in de landelijke politiek zoals zij met onze regio omgaan. De opbrengsten van het aardgas heeft Nederland veel welvaart gebracht maar nu wij geconfronteerd worden met grote problemen in onze regio onder andere als gevolg van de aardgaswinning is de solidariteit van de politiek vaak ver te zoeken. Ik geloof in de kansen voor onze nieuwe gemeente en in de kracht van haar inwoners om deze te realiseren. Gemeentebelangen Eemsdelta is een partij die zich met passie en kennis wil inzetten voor de nieuwe gemeente.

 

Samen bepalen wij de toekomst

Willen wij de kracht van onze inwoners gebruiken dan moeten deze inwoners ook kunnen mee beslissen over hun eigen leefomgeving en de oplossingsrichtingen voor onze grote problemen en dat niet alleen tijdens verkiezingen. Burgerzeggenschap en hoe dat te organiseren zal de komende jaren een belangrijk onderwerp zijn in de gemeente. Ik wil mij hier graag voor inzetten want samen bepalen wij de toekomst.

 

Lees meer over burgerzeggenschap